Permanente make up

Powder brows

Elke ochtend opstaan met de perfecte wenkbrauwen? De poeder wenkbrauwbehandeling is hiervoor een uitstekende oplossing!
Ideaal voor op vakantie, tijdens het sporten of in de sauna.
De Powder brows is ook zeer geschikt om kale plekken in de wenkbrauwen te verbergen. Het pigment wordt met een kleine naald op de wenkbrauw aangebracht. Het is een kwestie van pigmentatie en niet als een echte tatoeage die helemaal diep in de huid zit. De pijn die je ervaart tijdens de behandeling is dus minimaal.

De Powder Brows blijven ongeveer 3 a 4 jaar zitten. De permanente make up vervaagt naarmate de jaren. U kunt een strakke vorm behouden door eens in de zoveel jaar een touch up te doen. We adviseren om tussen de 1,5 a 2 jaar voor een touch up behandeling te komen.

Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al; ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen.

Hoe ziet een Powder brows behandeling eruit?

Voordat we beginnen met de behandeling nemen we je wensen door. We bespreken hoe jij je eigen wenkbrauwen voortekent en wat voor kleur je gebruikt. Onze specialist zal je adviseren over de kleur en vorm die past bij jouw gezicht.

Hierna zullen we de wenkbrauwen voortekenen op basis van jouw wensen. Dit doen we door onze speciale browmapping techniek waarmee we in 12 stappen een vorm teken die past bij jouw gezicht. Na jouw goedkeuring beginnen met het toepassen van de powder brows techniek. de behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Nadat de powder brows techniek is toegepast bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor je nabehandeling. Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan contact met ons op per mail of telefonisch.

Waarom Powder brows?

Bekijk hieronder de voordelen van Powder brows:

  • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;

  •  Zeer geschikt voor de rijpe huid;

  • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading

  • Heel natuurlijk poedereffect;

  • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen;

  • Touch up gemiddeld pas na 1,5 jaar;

  • Geen beschadiging van de huid;

  • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;

  •  Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.

Hoe genezen powder brows?

Na de powder brows behandeling is het pigment net gezet en begint je huid met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond op je knie. Tijdens dit proces kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof en hierdoor wordt het pigment afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling.

Tijdens de nabehandeling bekijken we hoe de powder brows zijn genezen. We zullen nogmaals een behandeling uitvoeren zodat het pigment beter wordt herkend door de huid. Het eindresultaat zal ongeveer 60% lichter worden dan direct na de behandeling. Zo heb je een natuurlijk poeder effect dat gemiddeld 1,5 jaar meegaat.